Pavojingiausi pasaulio kalnai

 


Pavojingiausi pasaulio kalnai

Kelionės į kalnus, lyg įprastas kopimas, išvyka su palapinėmis į gamtą, tik su didesniu nežinomybės ir ekstremalumo prieskoniu. Tai išties nuostabus laikas kurį galima praleisti su draugais, grožintis upeliais, ledynais ir tolimomis viršūnėmis. Tačiau viskas gali virsti į įtemptą kovą su savimi arba net grumtynes dėl gyvybės, ypač jei ketinate aplankyti pavojingiausius pasaulio kalnus. Kalnuose žūsta daugybė žmonių.

Ar žinojote, kad Kurdistane kalnuose žmonės ne tik slidinėja ar kopia į juos. Kasmet apie 300 000 kontrabandininkų, vadinamų „kolbarais“, per Zagroso kalnų viršūnes iš Irako į Iraną gabena milijonus kontrabandinių prekių. Daugiau nei 50 iš jų mirs – bus sušaudyti, žus per nelaimingus atsitikimus arba mirtinai sušals, o daugybė kitų bus suimti ir įkalinti.

Mane labai sudomino viena istorija. Pasidalinsiu ir aš ja su jumis apie kalboradų darbą.

Tawellos mieste. Balnodamas savo mulus priešais sandėlį, esantį prie pat turgaus, stovėjo senas kalnietis su striuke, kukliomis, aptemptomis kelnėmis, marškinėliais ir batais, kuris papasakojo apie kontrabandininkų darbą.

Kiekvienais metais Zagros kalnuose miršta kelis kartus daugiau žmonių, nei žūsta visose 14 aštuonių tūkstančių metrų viršukalnių Himalajuose ir Karakorame kartu paėmus. Skirtumas tik tarp mirties kalnuose dėl šlovės ir mirties ten už dvidešimt dolerių per dieną.


Visą pasakojimą skaitykite:

Komentarai

Populiarūs įrašai