Muhallabia lengvas pieno pudingo receptas


Šiandiena dalinuosi vieno deserto receptu. Mahalabija, dar vadinama Muhallebi, Muhalabia, Mahalebi, Mohallabiah - tai tradicinis Viduriniųjų Rytų pudingas, gaminamas iš pieno, ryžių miltų, cukraus ir pagardintas rožių ar apelsinų žiedų vandeniu. Norite pabandyti pasigaminti patys? Jums tikrai patiks šis lengvas pudingo receptas! Parodysiu, kaip pasigaminti mahalabiją.


Neturiu laiko įmantriam desertui gaminti (mažas padauža neleidžia 😊), bet vis dėlto noriu pasidalinti kuo nors greitu, lengvu ir skaniu.

Prieš rašant kaip pasigaminti šį pudingą, noriu pasakyti kodėl aš jį gaminu. Jau beveik keturi metai gyvenu Kurdistane ir dalinuosi savo įspūdžiais, bet mažai pasakoju apie maistą ir nesidalinu receptais.

Kartais nesu tikra, ar turėčiau toliau rašyti tinklaraštį, ir vis dėlto aš jau beveik keturi metai kai rašau ir pasakoju apie Kurdistaną. Yra pakilimų ir nuosmukių, ir tūkstantis nepasitikėjimo savimi akimirkų, kartais nežinau ar kam įdomūs mano pasakojimai, bet kad ir kaip būtų, nemanau, kad taip toli pasiekusi kada nors galėsiu nustoti rašyti dienoraštį.  Nebent įvyks koks nors gyvenimą keičiantis įvykis! Tačiau kuo ilgiau čia gyvenu, išmokstu vis naujų dalykų ir jais vis noriu pasidalinti su jumis. Dabar pradėjau gaminti daugiau kurdiško maisto, tai pasidalinsiu ir su jumis. Pradėsiu nuo lengvesnių receptų tai ką pati valgau ir gaminu.

Pradėkime nuo Muhallebi ar Mahalabia, Muhalabia, Mahalebi, kad ir kaip norite taip vadinkite!

Šis gražiai skambantis desertas yra taip lengvai pagaminamas, kad jūs galite eiti į savo virtuvę ir iš karto pasigaminti! Iš tikrųjų jis yra gana populiarus Ramadano metu Kurdistane, bet tai puikus desertas, kuriuo galima mėgautis visus metus! Mes dažnai gaminame su vyro sese ir mama.

 

INGREDIENTAI:

Šiame recepte naudoju kukurūzų krakmolą. Kukurūzų krakmolas — balti, smulkūs milteliai, gaunami iš kukurūzų miltų. Šis krakmolas dažniausiai vartojamas derertams, saldiems padažams, bei pudingui tirštinti.

Rožinių vanduo arba apelsinų žiedų vanduo kartu su kardamonu tradiciškai vartojami mahalabijai pagardinti. Man labai patinka su rožių vandeniu pagardinti ir pagaminti desertai. Tokius desertus pradėjau valgyti tik atvykusi į Kurdistaną.

Rožių vandens manau lengvai rasite bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Jei nenorite nusipirkti papildomo ingrediento, kurio galbūt nenaudosite ateityje, pudingui pagardinti naudokite apelsinų žieveles ar vanilės ekstraktą.

 

4 stiklinės            pieno

6-7 šaukštai        cukraus

6 šaukštai            kukurūzų krakmolo

1 šaukštas           rožių vandens

                             cinamono pagal skonį

 

PARUOŠIMO BŪDAS:

 

1.       Vieną stiklinę pieno su kukurūzų krakmolu sumaišykite.

2.       Likusį pieną pilkite į puodą, berkite cukrų ir virkite kol beveik užvirs pienas. Nepamirškite pamaišyti.

3.       Supilkite į jį pieno ir krakmolo mišinį, išmaišykite.

4.       Pilkite rožių vandenį ar įdėkite apelsinų žieveles, vanilės ekstraktą.

5.       Virkite ant silpnos ugnies kol masė pradės tirštėti.

6.       Supilkite pudingą į stiklines.

7.       Uždenkite indelį su pudingu maistine plėvele, kad paviršiuje nesusidarytų pluta, ir mažiausiai 3 val. padėkite į šaldytuvą sustingti.

8.       Papuoškite cinamonu. Jei nemėgstate ar nepatinka cinamonas, galite pagardinti riešutais.

 

Noriu padėkoti visiems jums, kad lankotės svetainėje. Aš tikrai vertinu Jūsų palaikymą!

 

Nelaukite progos pasigaminti šį lengvą mahalabijos desertą, tikiuosi, kad netrukus išbandysite!

 





Komentarai

Populiarūs įrašai