Karas nebėra tik vyrų žaidimas. Būti nužudytam moters

Nuotrauka iš interneto
                                                                            Nuotrauka iš interneto

Kurdų moterys – „Islamo valstybės“ džihadistų siaubas. Kovotojai šių moterų bijo kaip velnias kryžiaus.
Kai stebėjau ir žiūrėjau žinias apie ISIS vykdomus žiaurumus kurdų atžvilgiu Irake ir Sirijoje, apie jezidžių ėmimą į vergiją ir jų pardavinėjimą, nusprendžiau pasidomėti moterimis kovotojomis. Mane labai sukrėtė istorija apie jazides moteris. „Islamo valstybės“ džihadistai pavertė belaisvėmis ir vergėmis moteris, jie įkalino ar nužudė. Tūkstančius jazidų Šiaurės Irake. Labai dažnai žiniasklaidoje galima pamatyti moteris apsiginklavusias automatais ir tai nėra kažkoks stebuklas, tai kurdų moterų kasdienybė. Moterys karės apsirengusios alyvuogių spalvos uniformas su spalvingomis skarelėmis, tačiau jos kaip ir bet kas ištroškusios mūšio.
Gana nesenai tik prieš kelis metus, visai šalia mūsų Kurdistane, grupuotė į nelaisvę imdavo šimtus moterų. kurias pavertė vergėmis, prievartavo ir mainėsi jomis tarpusavyje. Jezidų tikėjimo moterys, ištrūkę iš sužvėrėjusių islamistų rankų, pasakojo, kad dalis jų nelaisvėje verčiau pasirinko savižudybę nei tolimesnes kančias. Daugelis bėgo į Irako Kurdistano teritoriją. Dėl šių istorijų šimtai moterų pasiėmė ginklus į rankas ir išėjo kautis su ISIS.
Niekada anksčiau moterys kovotojos nevaidino tokio pagrindinio vaidmens pagrindinėje kovos zonoje ir niekada anksčiau nebuvo pelniusios tokio tarptautinio dėmesio už savo pastangas. Moterų sėkmė Kurdistane yra visų moterų sėkmė prieš patriarchalinę sistemą pasaulyje, ir tai mane labai džiugina. Šia prasme aš didžiuojuosi visomis moterimis. Čia moterys kovoja net ir iš kitų šalių. Apie jų kovas reikėtų parašyti ne vieną knygą, su jų istorijomis.



Nuotrauka iš interneto

Komentarai

Populiarūs įrašai