Spalvoto Kaleidoskopo“ LAIMĖTOJAS

  



  Noriu pasidalinti su jumis savo laimėjimu. Man asmeniškai tai daug ką reiškia. Dabar dar labiau noriu dalintis savo straipsniais, pastebėjimais, apie tikrąjį žmonių gyvenimą Kurdistane.


🏆„Spalvoto Kaleidoskopo“ LAIMĖTOJAS 🏆

2020 m. Kaleidoskopo apdovanojimai baigėsi! Dėkojame visiems už skirtą laiką, dėmesį, perskaitytus straipsnius, atsiliepimus ir, žinoma, balsus.

Džiaugiamės galėdami pasidalinti JŪSŲ balsais išrinktu geriausiu straipsniu „Spalvoto Kaleidoskopo“ nominacijoje!

🏆 „Spalvotąjį Kaleidoskopą” laimi Juditos Gabriūnaitės straipsnis „Lietuvė papasakojo, kaip atrodo tikrasis XXI amžiaus moters gyvenimas Irako Kurdistane“.
Straipsnis buvo publikuotas DELFI.lt portale. Sveikiname autorę ir DELFI už puikų straipsnį ir linkime jų dar daugiau!

Straipsnio autorė pasakojimu siekia sugriauti mitus apie Kurdistaną ir jo moteris. Judita Gabriūnaitė neapsiriboja tik detalėmis, skaitytojams apibūdindama šeimos ir visuomenės struktūras bei moterų rolę jų viduje. Paneigiami stereotipai, kurie musulmones moteris vaizduoja kaip situacijos įkaites - Kurdistano kultūros ir religijos mišinyje gyvena, (o ne tik egzistuoja!) laisvos, šiuolaikiškos ir nepriklausomos moterys.

„Spalvoto Kaleidoskopo“ apdovanojimui nominuoti straipsniai etiškai ir įvairiapusiškai pasakoja apie valstybes ir jų žmones, o jų autoriai geba pagrįstai įvertinti bei įdomiai ir patraukliai perteikti sudėtingą valstybių realybę.

Komentarai

Populiarūs įrašai