Korek kalnas



Korek kalnas. Irako Kurdistane. Tik 50 km iki Irano sienos. Rawanduz mieste. Kad turistai galėtų pakilti į šį gamtos stebuklą ir pasidžiaugti sniegu, slidinėti, poilsiu nameliuose, skaniais pietumis ar vakariene 5 žvaigždučių restorane, o nakvyne viešbutyje, šiam projektui - Korek Mountain Resort, buvo išleista daugiau nei 95 milijonai dolerių. Šią idėją turėti Šveicariją Kurdistane įgyvendino Sheikh Sirwan Barzani. Kalno aukštis yra 2120 metrų, o keltuvo lyno ilgis apie 4 kilometrus, tai vienas iš 5 ilgiausių pasaulyje. Visus įrenginius statė Austrijos kompanija.



Atsistojus kalno viršūnėje tu užmiršti kur esi. Atsiveria įspūdingi, panoraminiai vaizdai. Kalno apačios negali matyti, tik vos įžiūrimi kanjonai. Kurdistane yra daug kalnų ir visi jie verti asmeninės piligriminės kelionės. 




Tačiau Korek kalnas yra kitoks. Tai vieta, kur renkasi įvairių tautybių, religijų žmonės. Žmonės čia renkasi pailsėti, pabėgti nuo kasdienybės. Gali išgirsti kurdų, anglų, arabų, persų, turkų kalbomis kalbančius turistus. Saulutės spinduliai šildo, sniego turbūt daugiau nei 2 metrai vietomis. Lauko kavinukės, iš kurių sklinda kavos ir lietinių ir kitų skanumynų kvapas , taip ir norisi prisėsti, atsigerti šiltos arbatos ir pasigrožėti šiuo nuostabiu vaizdu. 






Mes labai pasiilgę sniego, kai vasara būna +45. Čia vasara taip pat turistai atvyksta pabėgti nuo karščių. Vaikai džiaugiasi sniegu, klykauja, žaidžia, kavinukėse muzika groja. Bet vakare, kai saulė pasislepia tolumoje, kalnai virsta ramybės prieglobsčiu. Vieni leidžiasi žemyn ir keliauja į namus, kiti pasilieka čia viešbutyje arba nameliuose. Vienos nakvynės kaina 4 asmenų šeimai nuo 180 iki 220 dolerių parai. Tai tik viena vieta kurią aplankėme su šeima ilgos kelionės po Kurdistaną metu.

























Komentarai

Populiarūs įrašai